Bronkhorster Molen viert vijftigste verjaardag van De Hollandsche Molen

De Bronkhorster Molen aan de Spaensweertweg 1 in Steenderen. Foto: Liesbeth Spaansen

Op zaterdag 13 mei vieren de molenaars van de Bronkhorster Molen de VriendenLoterij Nationale Molendag, het grootste molenfeest van Nederland. De molen is geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Honderden wind- en watermolens in heel Nederland openen hun deuren om bezoek te ontvangen. De eerste Nationale Molendag was in 1973, ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van De Hollandsche Molen. Dit jaar bestaat de vereniging 100 jaar. Molenliefhebbers verenigden zich toen om dit cultureel erfgoed te behouden en te beschermen. Op Nationale Molendag delen de molenaars en andere molenliefhebbers hun passie en roepen zij andere enthousiastelingen op om zich bij hen aan te sluiten.

Voor de versterking van het team van vrijwillige molenaars is ook Stichting De Bronkhorster Molen op zoek naar vrijwilligers die het vak (weer) willen uitoefenen of leren. Mensen die graag willen kennismaken met het ambacht van molenaar, kunnen mailen voor meer informatie of om aan te melden bij de molenaars. Of kom op zaterdag kijken.

Niet alleen tijdens de Nationale Molendag, maar elke zaterdag is de Bronkhorster Molen geopend. Dan zijn de molenaars aan het werk in de molen en vertellen graag over de werking van de molen en het malen. Bij voldoende wind zal de molen draaien.

info@bronkhorstermolen.nl