Ontmoet Bronkhorster molenaars op Nationale Molendag op 11 mei

Op 11 mei wordt voor de 47ste keer de Nationale Molendag gehouden, het belangrijkste molenevenement van Nederland. Evenals vorig jaar is het thema: ‘Ontmoet de molenaar!’. Ook de Bronkhorster Molen doet mee.
Wie molens wil leren kennen, gaat praten met de molenaars zelf. Op vele honderden molens in Nederland staan zij klaar om van alles te vertellen over dit ‘levende’ monument.
Van kleine ‘spinnenkoppen’ tot grote stellingmolens, houten standerd- en wipmolens, achtkante grondzeilers en ronde stenen molens enzovoort. Dat molens graan kunnen malen en water kunnen verplaatsen is bij menigeen bekend. Maar in Nederland staan ook houtzagers, pelmolens en oliemolens. Elke molen is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Kom óók op bezoek. De molenaar vertelt je graag de bijzonderheden van zijn of haar prachtige molen.
De Nationale Molendag wordt georganiseerd door vereniging De Hollandsche Molen en Het Gilde van Vrijwillig Molenaars. Daarnaast wordt de dag mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Het volledige programma is te vinden de site www.molens.nl.