Lions Bronckhorst houdt badeendjesrace in de Beek

Op de Grote Beek in Bronkhorst werden op zaterdag 2 september door Lionsclub Bronckhorst en de vier openluchtzwembaden in de gemeente Bronckhorst 3000 badeendjes losgelaten om een korte baan te dobberen. De eendjes hadden dezelfde nummers als de loten die konden worden gekocht. De opbrengst van de lotenverkoop is voor Het Elderink in Hengelo, In de Dennen in Vorden, Het Hessenbad in Hoog-Keppel en het Burg. Kruijffbad in Steenderen.

De brandweer stond paraat om het stilstaande water in beweging te krijgen en dat was hard nodig. Het water in de beek spiegelde onbeweeglijk in de zon. De brandweerlieden hadden er een leuke klus aan om vanaf de waterkant de eendjes de goede kant op de laten zwemmen.

Ondertussen draaide de Bronkhorster Molen met wapperende vlaggenlijnen aan de wieken. IJssalon Langeler stond er met een ijskar. Muziekvereniging Nieuw Leven zorgde die middag voor muziek en daarmee gezelligheid tijdens het wachten op het startsein en het finishen van de badeendjes.

Bekijk hier de foto’s van de badeendjesrace…