Honden en ruiters volgen spoor door de uiterwaarden

Leden van de Koninklijke Nederlandse Jacht Vereniging (KNJV) reden mee met de slipjacht die 23 maart in en om Bronkhorst werd gehouden. Zo’n 20 paarden met hun ruiters kwamen aan de meet, het startpunt, bij de Kapel van Bronkhorst. In het openingswoord liet fieldmaster Frank Kloppert weten, dat zowel het weer alsook de conditie van het parcours prima waren.

De eerste run startte in Bronkhorst, waarna de ruiters langs de Bronkhorster Molen reden in de richting van Rha en via de uiterwaarden van de Emmer op de pauzeplek, de kil, arriveerden aan de Emmerweg.

De tweede run ging terug door Bronkhorst, over de Bakerwaardsedijk en nét na de stad Bronkhorst rechtsaf door de weilanden richting Bonte Koeweg.

Met de derde run door de uiterwaarden langs de IJssel was het de uitdaging om over een sloot te springen. De meeste ruiters durfden dat aan. Daarna werd de Veersweg overgestoken en in de weilanden bij het Kunstgemaal, werd deze slipjacht afgesloten. Niet alleen de ruiters kregen in de pauzes hun drankjes, ook de honden kregen hun beloning.