4 juni 2011: Blinden en slechtzienden op bezoek

Zaterdag 4 juni kwam er een bijzonder gezelschap naar de Bronkhorster Molen gefietst. Een groep van negen blinden met hun negen begeleiders maakten een fietstocht per tandem. Een rondleiding in de Bronkhorst Molen stond op het programma.
Na eerst te hebben verzameld in Rheden, fietsten zij via het standbeeld van Simon Carmiggelt naar de pont Dieren – Olburgen.
Bij de Bronkhorster Molen werden zij ontvangen door molenaar Knud Jensen. Zij kregen in kleinere groepjes een rondleiding door de molen en bezochten alle zolders. De molen stond toen uiteraard stil.
Kijkend met hun handen –voelend aan houten balken, oren –luisteren naar het suizen van de wind door de wieken en neus –kruidkoekmix ruikt heerlijk, kregen zij een goed beeld van waar de molen van is gemaakt en wat er in de molen wordt gemalen. Voor zover ze de trappen durfden te nemen, bezochten ze alle zolders onder begeleiding van de vrijwillige molenaars.
Nadat ze alles hadden beleefd en in beeld gebracht hadden, gingen zij tevreden verder met de fietstocht. In Bronkhorst werd met het stadje kennisgemaakt en de lunch gebruikt in Het Wapen van Bronkhorst, waarna zij met de pont Bronkhorst – Brummen weer naar Rheden terugfietsten.