2 juni 2011: Dauwdraaien en Fiets! De Boer Op

Hemelvaartdag was een goede dag voor de Bronkhorster Molen. Naast het Dauwdraaien van dauw tot schemer, kwamen ook deelnemers aan de Fiets! De Boer Op dit jaar bij de molen op bezoek.
Elk jaar is de Bronkhorster Molen van zes tot zes, van dauw tot schemer geopend tijdens Hemelvaartdag. In alle vroegte, de zon kwam rood op en de koeien stonden nog met hun hoeven in de nevel, werd de molen draaiklaar gemaakt. Eerst was er voldoende wind, maar plots viel deze weg. Het duurde even tot er een wind opstak en de molen weer volop in bedrijf was. Gasten genoten overigens sowieso van de molen en zijn geweldige techniek.
De deelnemers aan Fiets! De Boer Op startten tussen 8.00 en 10.30 uur met een ontbijtje en kwamen na een kilometer of tien fietsen bij de molen aan. Velen van hen maakten van de gelegenheid gebruik om eens binnen te kijken. De molenaars leidden ze rond en vertelden over de geschiedenis van de molen, het draaien en het malen.
Veel van hen zullen eenmaal thuis heerlijke pannenkoeken gegeten hebben, waarvan ze die dag het meel kochten in de molenwinkel. Anderen hadden plannen om brood, cake, appelplaatkoek of kruidkoek te bakken. Aan het einde van de dag stond de bezoekersteller toch op 700 gasten.