14 en 15 mei 2011: Molendagen

Er stond een flinke wind. Prima weer voor de Bronkhorster Molen die deelnam aan de Nationale Molendagen. Twee dagen lang namen rond de tweehonderd bezoekers de gelegenheid om de molen te bekijken en zich te laten rondleiden.
Elk jaar organiseren De Hollandsche Molen en het Gilde van Vrijwillige Molenaars de molendagen om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor deze monumenten in het landschap.
Het thema van dit jaar: ‘Feest op de molen’, kon dit jaar echter niet tot uiting worden gebracht. Vele molens in de Achterhoek stonden de dagen voorafgaand aan de Nationale Molendagen in de rouwstand, vanwege het overlijden van collega-molenaar en leermeester Dick Abelskamp van de Molen Nooit Gedacht in Warnsveld op 10 mei. Ook de molenaars van de Bronkhorster Molen hebben les van hem gehad en kenden hem zodoende goed. Op Nationale Molendag 14 mei was het afscheid, waar vele molenaars bij aanwezig waren. De vlaggetjes van de Bronkhorster Molen werden niet opgehangen, de molen stond tot aan zaterdag in de rouwstand.
De rond de tweehonderd bezoekers kwamen zaterdag en zondag om de molen te bekijken en lieten zich graag informeren en rondleiden door de vele vrijwillige molenaars die de Bronkhorster Molen rijk is. De enorm harde wind liet de wieken behoorlijk rondgaan, wat een indrukwekkend geluid geeft. De dreigende luchten met wolkenpartijen op de achtergrond maakten het fraaie plaatje compleet.