Molenaars naar de Oogstdag bij Feltsigt

BEKVELD – Tijdens de tweejaarlijkse oogstdag bij Recreatie- en Kinderboerderij Feltsigt op zondag 30 juli konden bezoekers wederom getuige zijn van de enorme werklust van vroegere tijden. Vele vrijwilligers in klederdracht, zorgden ervoor dat alle werkzaamheden te zien waren wat betreft het oogsten van aardappelen, gras en rogge in de Achterhoek van rond de vijftig jaar geleden.

Molenaars van onze Bronkhorster Molen waren aanwezig bij de enorme blauwwitte molen op het terrein, om met een ouderwetse mobiele korenmolen, een apparaat dat bestaat uit een kaar en maalsteen, die werd aangedreven door middel van een kleine dieselmotor, deel te nemen aan de oogstdag. Zij demonstreerden hoe de geoogste rogge werd gemalen tot meel.

Deze kleine korenmolen is in verleden door onze molenaars bedrijfsklaar gemaakt en laat zien dat op een eenvoudige manier het graan tot meel gemalen kan worden. De korenmolen staat de rest van het jaar beneden in de Bronkhorster Molen en kan daar bezichtigd worden.