Bezichtigingen tot in de kap met uitleg van de molenaar

Zaterdag 14 mei deed ook de Bronkhorster Molen mee met de Nationale Molendag, het belangrijkste molenevenement van Nederland. Honderden oude wind- en watermolens door heel Nederland openden hun deuren. Vereniging De Hollandse Molen, de belangenvereniging van alle nog werkende oude molens in Nederland organiseert het evenement jaarlijks, samen met het Gilde der Vrijwillige Molenaars.

Voor kinderen lag er een leuk cadeautje klaar, een molentje, die, als je een klein sprintje maakte, mooi ronddraaide. Want helaas stond er deze zaterdag weinig wind. De molen kon daarom niet draaien, zelfs niet als alle zeilen werden bijgezet. Over het malen konden de molenaars Bertran Stomp, Bertie Blok. Rieks Eggens en Geert Buijs daarom alleen vertellen, maar ze deden dit natuurlijk met veel plezier. Doordat de molen stilstond, mochten zeer geïnteresseerde gasten mee tot de hoogste zolder van de molen, onder de kap.

Ook de molenwinkel was geopend en menigeen zat die avond aan de pannenkoeken, of hadden het plan om cake of brood te bakken opgevat.

Bekijk hier meer foto’s ..