Fietsers en scootmobielen trotseren regen en wind richting Bronkhorster Molen

De Fiets & Scootmobiel 4daagse, georganiseerd door een team van Activiteitencentrum De Uitwijk in Zutphen kon, na een verplichte stop een jaar geleden, dit jaar toch doorgaan. De organisatie zette voor maandag 16 tot en met donderdag 19 augustus vier routes uit. De tweede route voerde van Zutphen via de brug richting de pont van Brummen naar Bronkhorst en dan via Baak weer terug naar Zutphen.

De stempelplaats tijdens de tweede route was bij de Bronkhorster Molen. De molenaars Joop Rutten, Geert Buijs en Bertran Stomp waren deze avond aanwezig om de kraam op te zetten en te zorgen voor koffie en thee. De kruidkoek en cake in verschillende smaken, van meel uit eigen winkel, hadden ze zelf gebakken.

Tachtig deelnemers van deze Fiets & Scootmobiel 4daagse begonnen een dag eerder met een rondje van Zutphen naar Vorden en weer terug, zo’n 25 kilometer. Helaas geen zomerse temperaturen, zelfs was fris, maar droog. Dat was de tweede avond anders. Het regende zo hard, dat slechts 39 deelnemers van start gingen voor een rondje Zutphen, Bronkhorst, Baak en terug naar Zutphen. Zij waren goed warm aangekleed en droegen poncho’s. Omdat het wat later op de avond droger zou zijn, had organisator Wim van de Kamp via facebook laten weten dat iets later vertrekken ook nog kon. Helaas strandden daardoor vijf deelnemers bij het veer, die na telefonisch contact met de organisatie rechtsomkeert maakten, terug naar start.

De andere 34 fietsers en een scootmobieler maakten er na een bezoekje aan de stempelpost in de Bronkhorster Molen een gezellig moment van met elkaar. Rond de kraam buiten of in de molen namen ze hun rust. Na het proeven van de cake zochten ze toch een plekje in de fietstas voor een pakje cakemeel om thuis te gaan bakken. Ook pannenkoekenmix ging mee naar huis.

De Fiets & Scootmobiel 4daagse stond volop in de belangstelling, waarschijnlijk omdat het een van de weinige evenementen was in een lange tijd. Was tijdens de eerste dag Omroep Gelderland aanwezig met een team, dinsdag vertelden deelnemers Jan Smit en Hermien Bosveld en organisator Wim van de Kamp hun belevenissen aan de schrijvende pers en stonden voor de lens van de fotograaf, beide van dagblad De Telegraaf.

De laatste twee avonden, woensdag 18 augustus nogmaals richting Vorden en donderdag 19 augustus naar Brummen was het weer gelukkig beter. De organisatie trakteerde de deelnemers tot slot op live muziek en een portie poffertjes.

Bekijk hier meer foto’s ..

Lees hier het artikel, op 19 augustus in De Telegraaf gepubliceerd ..