Buddy to Buddy ontmoetingen

Zaterdag 13 maart was de Bronkhorster Molen pleisterplaats tijdens de start van de kennismakingsronde van het project Buddy to Buddy. Ondanks het gure weer en de horizontale regen bereikten 16 van de 30 koppels onze molen. Daar wachtte hen een versnapering en een pakje cakemix, die zij bij hun volgende ontmoeting aan elkaar moeten laten proeven.

Stichting Buddy to Buddy helpt vluchtelingen uit een isolement te komen door hen te koppelen aan lokale inwoners. Een buddytraject duurt vier maanden. Dit traject loopt nu in de gemeente Bronckhorst voor de tweede keer. De buddy’s (Nederlanders en Nieuwkomers) ontmoeten elkaar voor het eerst bij een feestelijke ontmoeting. Daarna gaan de buddykoppels samen op pad. In ieder geval één uur per week spreken ze met elkaar af. Zo ontstaan waardevolle vriendschappen tussen mensen die elkaar anders niet hadden ontmoet.