Nationale Molendag 2017

Tijdens de Nationale Molendag, zaterdag 13 mei mochten de molenaars van de Bronkhorster Molen vele belangstellenden in de molen ontvangen en rondleiden. De 45ste Nationale Molendag had als thema: ‘Kom in de molen’ en zette de gehele molen en de molenaar centraal.

Met veel plezier kregen de dames, heren en kinderen een rondleiding over de verschillende zolders, de verdiepingen van de molen. Een aantal van hen mochten tot in de kap klimmen, waar de grote houten tandwielen zorgen dat de molen op de wind kan worden gedraaid. Het uitzicht is overigens ook prachtig. De molenaars vertelden dat in vroeger jaren de zakken graan met paard en wagen in de molen werden gebracht, hoe nu de zakken graan naar boven worden gehesen door de luiken en over het malen van het graan. Er was belangstelling voor wandelingen rond de molen en kinderen konden een kleurplaat uitzoeken en een boekje met kleurkaarten meenemen. De molenaars keken aan het einde van de middag met plezier terug naar deze dag.