Bronkhorster Molen open op Nationale Molendag 14 mei 2016

Br.Molen 3140 50

STEENDEREN/BRONKHORST – Ook de Bronkhorster Molen doet mee aan de Nationale Molendag op zaterdag 14 mei. De 44ste Nationale Molendag is getiteld ‘Welkom in de molen’ en zet de gehele molen en de molenaar centraal. De molen is geopend van 10.00-17.00 uur.

Wat een molen doet of maakt ziet u bij uw bezoek meteen. De molenaar vertelt graag over zijn of haar beroep en hoe ook u molenaar kunt worden. Vanaf de molen zijn verschillende wandel- en fietsroutes te ondernemen, ze liggen klaar.

Kinderen vinden molens prachtige werktuigen. Met veel plezier bezoeken ze een molen en zijn altijd wel te porren voor een tocht naar boven langs de molentrap. Speciaal voor kinderen  heeft vereniging De Hollandsche Molen dit jaar een Molen Doe-boekje gemaakt dat de molenaars gratis weggeven. Het boekje staat vol met leuke molenweetjes, spelletjes en kleurplaten.