In Memoriam Knud Jensen

De Bronkhorster Molen staat in de rouw ter nagedachtenis aan molenaar Knud Jensen

De Bronkhorster Molen staat in de rouw ter nagedachtenis aan molenaar Knud Jensen


Knud Jensen deed zijn molenkennis en ervaring op tijdens de opleiding tot vrijwillig molenaar op verschillende molens: de ‘Groene’ wipmolen in Hazerswoude Ringdijk, de Veenmolen (korenmolen) in Wilnis en de Oukoopse wipmolen (langs de A2 Utrecht – Amsterdam).
Hij slaagde voor het examen als vrijwillig molenaar in 1982 en kreeg het diploma het volgend jaar uitgereikt.
Kort na het examen werd hij zelfstandig molenaar op de kleine korenmolen (grondzeiler) ‘De Hoop’ in Rijswijk, Gelderland (aan de Lek, tegenover Wijk bij Duurstede). Na enkele jaren daarmee gemalen te hebben ging hij in 1987 wonen in de Oostzijdsche poldermolen – ook ‘Delphine’ genoemd – aan het Gein bij Abcoude.
In 1993 verhuisde hij naar Dieren en werd toegevoegd aan het molenaarsteam van de Bronkhorster molen. Knud was 21 jaar molenaar aan de Bronkhorster Molen.
Hij overleed op 1 maart 2014.